Kina pozvala Japan na razborito postupanje u vezi s odlaganjem radioaktivne vode

Wang Yi, direktor Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), pozvao je Japan da ne odlaže radioaktivnu vodu u ocean prije potpunih konzultacija sa sudionicima kao što su susjedne zemlje i međunarodne agencije.

Wang, također član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK, poziv je uputio u subotu tijekom sastanka s japanskim ministrom vanjskih poslova Yoshimasom Hayashijem na marginama Münchenske sigurnosne konferencije.

Napominjući kako se ove godine obilježava 45. godišnjica potpisivanja Kinesko-japanskog sporazuma o miru i prijateljstvu, Wang je rekao da bi Japan trebao iskoristiti ovu priliku za učenje lekcija iz iskustava i izbjegavanje domaćih i vanjskih poremećaja te se kretati u istom smjeru s Kinom i osigurati stabilan napredak kinesko-japanskih odnosa u ispravnom smjeru.

Unilateralizam, razdruživanje i prekid industrijskih i opskrbnih lanaca nije u interesu niti jedne strane, rekao je, dodavši da bi Japan trebao razumjeti situaciju i donijeti neovisan izbor.

Odlaganje radioaktivne vode u ocean povezano je s morskim okolišem i zdravljem ljudi, rekao je Wang, pozivajući Japan da razborito postupa s tim pitanjem.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.