Službeno otvoren Kineski festival dokumentarnog filma – međunarodna projekcija „Pojasa i puta“

Kineski festival dokumentarnog filma – međunarodna projekcija „Pojasa i puta“, u organizaciji Kineske medijske grupe u suradnji s kineskim Ministarstvom vanjskih poslova i Ministarstvom kulture i turizma, službeno je započeo 20. veljače 2023.. Približno 50 političara, bivših visokih dužnosnika, zaposlenika raznih medija kao i drugih uvaženih gostiju iz više od 40 zemalja poslalo je video poruke, izražavajući dobre želje za uspješno održavanje Festivala.

Na svečanosti otvaranja su Qin Gang, ministar vanjskih poslova Kine, Hu Heping, ministar kulture i turizma i Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe održali govore i zajednički otvorili festival.

Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe u govoru je rekao da će u projekcijama na 5 jezika, odnosno engleskom, španjolskom, francuskom, arapskom i ruskom, biti prikazano više od 60 dokumentaraca s temom „Pojasa i puta“. Kina je sa svijetom stvorila bezbrojne sjajne priče, dokazujući da je koncept „Pojas i puta“ porijeklom iz Kine, ali donosi mogućnosti i rezultate namijenjene cijelom svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.