Navigacijski sustav BeiDou osnažuje pametnu poljoprivredu u Kini

Foto: VCG

Nakon lansiranja posljednjeg satelita 2020. godine, kineski neovisno domaće razvijeni BeiDou satelitski navigacijski sustav (BDS) koristi se u nizu sektora uključujući promet, javnu sigurnost, komunikacije, pomoć u katastrofama i poljoprivredu.

Visokoprecizne lokacijske usluge koje pruža BDS također olakšavaju pametnu poljoprivredu, omogućujući visokopreciznu kontrolu traktora bez vozača na poljima.

U selu pored grada Zhongxianga u središnjoj kineskoj pokrajini Hubei, tehničar iz lokalnog ureda za poljoprivredne strojeve objasnio je vozačima traktora upotrebu BeiDou inteligentnog terminala na poljoprivrednim strojevima.

Sa sustavom, poljoprivredni strojevi sada mogu raditi automatski i kretati se pravocrtno, čak i na neravnim površinama, s preciznošću od 2 centimetra. Također se pažljivim planiranjem može izbjeći rad koji se ponavlja.

Trenutačno se BeiDou sustav naširoko koristi u raznim poljoprivrednim procesima, uključujući oranje, sjetvu, žetvu, obradu slame i izgradnju otpornosti na sušu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.