CGTN-ova anketa: 85,6% ispitanika hvali viziju sigurnosti koju je predložila Kina

Foto: VCG

Prema anketi provedenoj u 20 zemalja diljem svijeta, 85,6% ispitanika uglavnom se slaže s Globalnom sigurnosnom inicijativom (GSI-jem) koju je predložila Kina. Udio iznosi 90,4% među ispitanicima u zemljama u razvoju.

Anketu na 4000 ispitanika diljem svijeta proveli su CGTN-ov think-tank i  Centar za globalne medije i komunikaciju Tsinghua-Epstein, nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova Kine objavilo Konceptni dokument Globalne sigurnosne inicijative. Ispitanici u anketi došli su iz Njemačke, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Japana, Južne Koreje, Argentine, Južne Afrike i drugih zemalja.

Istog je mišljenja, prema anketi, 84,1% ispitanika, dok 77,7% ispitanika smatra da su hladnoratovski mentalitet, unilateralizam, blokovska konfrontacija i hegemonizam u suprotnosti s duhom Povelje UN-a te da im se moramo oduprijeti i odbaciti ih.

Prema anketi, 85,2% ispitanika pozvalo je na hitno djelovanje svih zemalja i zajedničko suočavanje s višestrukim rizicima i izazovima. Osim toga, 85,4% ispitanika pozvalo je zemlje da obrate pozornost na sigurnosna pitanja u gospodarskom, kulturnom, društvenom, znanstveno-tehnološkom i drugim netradicionalnim područjima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.