Dan je civilne zaštite, najavljuje se unaprijeđenje cijelog sustava

U Hrvatskoj se obilježava Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH. Cijeli taj sustav posebno je važan u slučaju katastrofa poput potresa i poplava kojima, nažalost, sve češće svjedočimo. Tim je povodom potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uputio čestitku te najavio nastavak ulaganja u razvoj i unaprjeđenje svih komponenti civilne zaštite.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je zahvalio svim volonterima i profesionalnim pripadnicima sustava civilne zaštite na požrtvovnom i nesebičnom radu, ozbiljnosti i profesionalnosti kojom svakodnevno izvršavaju svoje brojne zahtjevne zadaće. Naglasio je izuzetno važnu uloga Ravnateljstva civilne zaštite i cijelog sustava u kriznim situacijama, istaknutu kroz žurnu i aktivnu reakciju slanja međunarodne žurne i humanitarne pomoći Ukrajini i Moldaviji te organiziranju prihvata, zbrinjavanja i integracije raseljenih osoba iz Ukrajine u Hrvatskoj.

Najavio je nastavak ulaganja u razvoj i unaprjeđenje svih komponenti civilne zaštite. U tom smislu je hrvatska Vlada protekle godine donijela Strategiju upravljanja rizicima od katastrofa do 2030. dokument u kojem su deklarirani projekti vrijednosti 1,8 milijardi eura, a sve kako bismo postigli zacrtani cilj – Republiku Hrvatsku otporniju na katastrofe, istaknuo je. Najavio je da će opremanje svih operativnih snaga Ravnateljstva civilne zaštite nastaviti jednakim tempom, sistematski, pripremljeno i organizirano s primarnim ciljem olakšavanja onih najtežih, riskantnih situacija vama, ljudima na terenu.

– Vi, pojedinci, koji dovodeći u rizik svoje živote, spašavate živote drugih i imovinu, trebate znati da društvo i mi kao sustav cijenimo vašu humanost i hrabrost, a to pokazujemo i nastavit ćemo pokazivati kroz sustavnu brigu o vašoj operativnoj sigurnosti”, poručio je ministar Davor Božinović u čestitci.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.