Kineski premijer rekao da je suradnja Kine i MMF-a korisna za svijet prilikom suočavanja s izazovima

Foto: VCG

Prilikom suočavanja s kompliciranom međunarodnom i regionalnom situacijom, tekuća prijateljska suradnja Kine s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) nije korisna samo za obje strane, već i za međunarodnu zajednicu u cjelini tijekom zajedničkog suočavanja s tekućim izazovima, rekao je u srijedu kineski premijer Li Keqiang.

Li je navedeno rekao tijekom telefonskog razgovora s direktoricom MMF-a Kristalinom Georgievom.

Napominjući da je Kina najveća zemlja u razvoju na svijetu i aktivna promotorica suradnje jug-jug, Li je rekao da je također predana zatvaranju podjele sjever-jug.

Istodobno, rekao je, Kina poziva sve strane na suradnju i pravednu podjelu tereta kako bi pomogli zemljama s niskim prihodima u prevladavanju gospodarskih izazova i postizanju održivog razvoja.

U tri godine od izbijanja bolesti COVID-19, Kina je slijedila inovativnu makroekonomsku regulaciju, fokusirajući se na poticanje vitalnosti tržišta i društvene kreativnosti kroz mjere poput smanjenja poreza i naknada, rekao je Li.

Kinesko gospodarstvo raslo je po prosječnom godišnjom stopom od 4,5%, što je više od svjetskog prosjeka. Trenutno se kineski gospodarski rast stabilizira i oporavlja, s golemim razvojnim potencijalom u budućnosti, rekao je premijer.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.