Kina se nada da će zajednički štititi mir i promicati suradnju s Njemačkom

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Budući da je riječ o velikim svjetskim zemljama, Kina se nada da će s Njemačkom igrati konstruktivnu ulogu u zaštiti mira i promicanju suradnje u promjenjivoj međunarodnoj situaciji, rekao je kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang njemačkoj ministrici vanjskih poslova Annalena Baerbock u četvrtak na marginama sastanka ministara vanjskih poslova G20 u New Delhiju.

Qin je rekao da su Kina i Njemačka važni partneri i dijele opsežne zajedničke interese. Dvije su zemlje održavale bliske razmjene na visokoj razini i snažnu gospodarsku i trgovinsku suradnju te je Kina Njemačkoj najveći trgovački partner već sedam godina zaredom.

Dodao je da su razlozi zbog kojih Kina i Njemačka mogu postići plodne rezultate u različitim područjima međusobno poštovanje i uzajamna dobrobit. Kina je spremna surađivati s Njemačkom na provedbi važnog konsenzusa koji su postigli čelnici dviju zemalja, nastaviti čvrst zamah bilateralnih odnosa i ubrzati nastavak razmjena i suradnje u različitim područjima i na svim razinama.

Baerbock je rekla da će se Njemačka i dalje pridržavati politike jedne Kine te je spremna održavati razmjene na visokoj razini i produbiti međuljudske razmjene Kinom. Dodala je kako optimizacija kineskih politika za prevenciju i kontrolu bolesti COVID-18 razmjenu osoblja učinila prikladnijom, a njemački se dužnosnici raduju što ranijoj posjeti Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.