Kinesko kopno čvrsto se protivi američkoj prodaji oružja Tajvanu

Foto: VCG

Glasnogovornik kineskog kopna u četvrtak izrazio je čvrsto protivljenje američkoj prodaji oružja kineskoj regiji Tajvan.

Potez Sjedinjenih Američkih Država ozbiljno krši princip jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i Sjedinjenih Američkih Država, naročito priopćenje od 17. kolovoza, rekao je Ma Xiaoguang, glasnogovornik Ureda za poslove Tajvana Državnog vijeća, reagirajući na izvješća u tisku o američkoj odluci o prodaji oružja Tajvanu.

Ovaj potez potiče i podržava separatiste koji se zalažu za “tajvansku neovisnost” te narušava mir i stabilnost na Tajvanskom tjesnacu, dodao je Ma.

“Pozivamo Sjedinjene Države da se pridržavaju principa jedne Kine i tri zajednička službena priopćenja Kine i Sjedinjenih Američkih Država te prekinu prodaju oružja i vojne kontakte s Tajvanom”, rekao je Ma.

Ma je također upozorio tajvanske vlasti iz Demokratske napredne stranke da je svaki pokušaj uporabe sile za odupiranje ponovnom ujedinjenju ili korištenja vanjskih sila za postizanje neovisnosti Tajvana osuđen na neuspjeh.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.