Qin Gang: Kina i Rusija zajednički štite mir i sigurnost

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Kina je spremna surađivati s Rusijom na zaštiti mira i sigurnosti i održavanja razvoja i prosperiteta, rekao je u četvrtak kineski ministar vanjskih poslova Qin Gang tijekom sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom na marginama sastanka ministara vanjskih poslova G20 u New Delhiju u Indiji.

Kina i Rusija trebale bi održavati razmjene na svim razinama s bliskom komunikacijom i koordinacijom između odjela za vanjske poslove, rekao je Qin.

Zdrav i stabilan razvoj odnosa Kine i Rusije postavio je novu paradigmu modela odnosa najvažnijih sila, a također igra važnu ulogu u promicanju solidarnosti i suradnje između tržišta u nastajanju i zemalja u razvoju, dodao je.

Obje su strane razmijenile stavove o Ukrajinskoj krizi. Qin je pozvao na zajedničko podržavanje svrha i načela Povelje UN -a i ponovio da Kina podržava političko rješenje krize i protivi se sankcijama i pritisku.

Lavrov je rekao da cijeni kinesku konstruktivnu ulogu i objektivan i nepristrani stav o krizi, rekavši da je Rusija uvijek otvorena za pregovore i dijalog.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.