Izlazni turizam u 2022. pretvorio gubitak Ctripa u dobit

Foto: VCG

Vodeći kineski pružatelj putničkih usluga, Ctrip Grupa, ostvario je dobit od 1,4 milijarde juana (201 milijun dolara) prošle godine, potaknut stabilnim rezultatima na globalnom tržištu, pokazali su u utorak nerevidirani financijski podaci tvrtke za četvrto tromjesečje i cijelu 2022. godinu.

Za cijelu 2022. godinu neto prihod Ctripa iznosio je 20 milijardi juana, što je ostalo nepromijenjeno u usporedbi s 2021., a neto dobit iznosila je 1,4 milijarde juana, pretvarajući gubitak u dobit.

Odlazne su rezervacije zrakoplovnih karata u četvrtom kvartalu u odnosu na prošlu godinu porasle za više od 200%, a hotelske rezervacije za 140%, pokazalo je izvješće.

“U 2022. dogodila se prekretnica za globalnu turističku industriju, nakon ukidanja većine ograničenja putovanja i karantenskih zahtjeva u Kini  u prosincu te nastavka snažnog oporavka globalne turistička industrije”, rekao je u utorak na tiskovnoj konferenciji izvršni predsjednik Ctripa James Liang .

Liang je istaknuo da je optimističan što se tiče oporavka globalnog turističkog tržišta u 2023., posebno oporavka kineskog tržišta odlaznog turizma, navodeći podatke koji pokazuju da su se rezervacije odlaznih putovanja oporavile na više od 40% pretpandemijske razine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.