CGTN-ova anketa: 91,07% ispitanika vjeruje da je kineski cilj rasta BDP-a od oko 5% za 2023. razuman

Foto: VCG

Čak 91,07% ispitanika u globalnoj anketi Kineske globalne televizijske mreže (CGTN-a, eng. China Global Television Network) vjeruje da je cilj rasta kineskog gospodarskog od oko pet posto za 2023. racionalan i pragmatičan te je u skladu s pravilom kineskog gospodarskog razvoja i pokazuje da Kina posvećuje više pozornosti kvalitetnom razvoju.

U anketi koju je CGTN objavio na engleskoj, španjolskoj, francuskoj, arapskoj i ruskoj platformi glasovalo je 25 700 ispitanika.

Prema “Izvješću o radu vlade”, u proteklih pet godina, kineski BDP je rastao godišnjom stopom od 5,2%, znatno više od globalne stope rasta od oko 2,3% u istom razdoblju. Tijekom prošlog desetljeća, kinesko gospodarstvo raslo je prosječnom godišnjom stopom od 6,2%. Kao rezultat toga, 87,14% ispitanika ima visoko mišljenje o visokokvalitetnom gospodarskom razvoju Kine i puni su povjerenja u gospodarske izglede Kine.

Ispitanici u anketi također su priznali kineska postignuća u infrastrukturnom razvoju i znanstvenim i tehnološkim inovacijama.

U anketi je 86,6% ispitanika izrazilo vjerovanje da će se Kina ove godine dodatno otvoriti i tako donijeti korist svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.