Integracija djece i obitelji izbjeglica u odgojno-obrazovni sustav

Tribina Međusektorska suradnja u krizi: Integracija djece i obitelji izbjeglica u odgojno-obrazovni sustav održat će se 14.3.2023. (utorak) u 18.30h  na Filozofskom fakultetu u Osijeku (velika svečana dvorana, soba broj 60, II kat).

Uvodnom riječi nazočne će pozdraviti prof. dr.sc. Marija Sablić, voditeljica doktorskog studija Pedagogija i kultura suvremene škole, Filozofski fakultet u Osijeku. O istraživanju provedenom u školama “Integracija djece izbjeglica u odgojno-obrazovni sustav” u sklopu projekta Proaktivna Mreža na tribini će govoriti Igor Đorđević, Nansen dijalog centar.

Nadalje, Srđan Ferenčak, prof., ISKRA waldorfska inicijativa/Waldorfska škola u Osijeku govorit će o razvoju otpornosti u obrazovanju: orijentacija na dijete, a o pripremnoj nastavi hrvatskog jezika za učenike/ice iz Ukrajine – primjer iz prakse govorit će Jelena Batrnek, mag. hrvatskog jezika i književnosti i edukacije povijesti, OŠ Antuna Mihanovića

Završni blok tribine pokrit će temu pod nazivom “Društveni atelje: podrška raseljenim osobama iz Ukrajine u socijalnoj integraciji” o čemu će govoriti Mirna Šostarko, mag.phil. et paed., DKolektiv, a zaključnu panel rasprava moderirat će Igor Đorđević, Nansen dijalog centar.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.