CGTN-ova anketa: 93% ispitanika pozdravilo ulogu Kine u promicanju sporazuma Saudijske Arabije i Irana

Foto: VCG

Kina, Saudijska Arabija i Iran u petak su objavili zajedničku izjavu u kojoj su najavili obnovu diplomatskih odnosa između dviju bliskoistočnih zemalja. U globalnom ispitivanju javnog mnijenja koje je proveo CGTN, 93,47% ispitanika izjavilo je da visoko cijeni pozitivnu ulogu Kine u približavanju dviju zemalja.

Prema anketi, 93,64% globalnih ispitanika vjeruje da će obnova diplomatskih odnosa između Saudijske Arabije i Irana unaprijediti mir i sigurnost na Bliskom istoku, dok 91,09% smatra kako je kineski koncept miroljubivog razvoja dobio više priznanja i potpore u usporedbi s praksom poticanja sukoba na Bliskom istoku, kakvu provode neke zemlje. Uz to, 92,6% ispitanika smatra da će bilo kakve jednostrane sankcije ili ekstremni pritisci samo pojačati napetosti.

Ovaj diplomatski sporazum, koji je Kina promicala i koji je zaključen u Kini, pokazuje kako je Kina uvijek vjerno obavljala svoje dužnosti domaćina te dobronamjernog i pouzdanog posrednika. Kao rezultat toga, 93,47% ispitanika izjavilo je da ima visoko mišljenje o pozitivnoj ulozi Kine u promicanju sporazuma. U međuvremenu, 85,51% ispitanika uvjereno je u sposobnost Kine za sudjelovanje u globalnom upravljanju te se raduje jer će vidjeti Kinu kako igra konstruktivnu ulogu u međunarodnim žarišnim pitanjima i pokazuje odgovornost kao velika sila.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.