10,5 milijuna eura za ulaganja u sport

Grad Osijek je u 2023. godini u proračunu osigurao 10,5 milijuna eura za ulaganja u sport. Prošle godine grad je prvi put u svojoj povijesti dobio olimpijski bazen punih natjecateljskih dimenzija. Planiramo daljnju rekonstrukciju i drugu fazu Sportsko-rekreacijskog centra Copacabana. Ukupna vrijednost projekta je 6,6 milijuna eura, a prijavili smo ga na NPOO – izjavio je u ponedjeljak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin nakon sastanka s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac te županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem.

Čestitavši Osječko-baranjskoj županiji na tituli Europske regije sporta 2024. zamjenik gradonačelnika Vulin poručio je kako Grad Osijek i Osječko-baranjska županija djeluju kao jedno. Podsjetio je kako je Osijek prošle godine proglašen za Najuspješniju kontinentalnu destinaciju urbanog turizma te dodao i kako je u prva dva mjeseca ove godine u Osijeku zabilježen rast od čak 50 posto ukupno ostvarenih noćenja 2022. godine.

Na sastanku čija je glavna tema bila „Osječko-baranjska županija – Europska regija sporta 2024.“ razgovaralo se i o drugim sportskim aktualnostima, osobito o potporama projektima u sektorima turizma i sporta.

Na sastanku su sudjelovali i saborski zastupnici Goran Ivanović, Marin Mandarić, Stipan Šašlin i Hrvoje Šimić, državni tajnici Tomislav Družak i Josip Pavić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić te drugi suradnici župana i ministrice. Uz središnju temu, razgovaralo se i o drugim aktualnostima, osobito o potporama.

Ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac čestitala je Osječko-baranjskoj županiji na ostvarivanju titule Europske regije sporta 2024. te posebno istaknula projekt sportskog inkubatora.

– Sportski inkubator je odlična ideja i vrlo vrijedan projekt koji će također biti određen u smjeru cijelog projekta Europske regije sporta, a namijenjen je za djecu i mlade te kako ih što više privući i usmjeriti u za njih najbolji sport. Ministarstvo turizma i sporta svakako stoji uz Osječko-baranjsku županiju kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu i druge projekte. Cilj Vlade RH je upravo ulaganje u takvu infrastrukturu kako bi bila svima dostupna, prvenstveno mladima i djeci, a danas je raspisan javni poziv za sportsku infrastrukturu u iznosu od 4 milijuna eura. Razgovarali smo i o sredstvima iz NPOO-a gdje je osigurano oko 40 milijuna eura za aktivni turizam – rekla je ministrica Brnjac.

– Naša se Županija uvijek javljala na natječaje upravo iz ovog ministarstva te na taj način realizirala niz vrijednih projekata, a to nam je želja i u budućnosti. Ulaganje u sportsku infrastrukturu, posebno s pogledom na ono što nas čeka sljedeće godine nam je izuzetno važno, a u tome će nam trebati pomoć Ministarstva i Vlade RH – rekao je župan Ivan Anušić.
O narednim aktivnostima u projektu Europske regije sporta župan Anušić rekao je kako su u tijeku pripreme i aktivnosti koje su predstavljene Europskoj komisiji prilikom nominacije.

– Tu se prije svega radi o sportskoj infrastrukturi koja obuhvaća ulaganja u dvorane, terene i različita borilišta, ali i potpori sportskim udrugama i klubovima na jedan drugačiji i bolji način te uključivanje međunarodno poznatih sportaša s područja naše županije – rekao je župan.

– S Gradom Osijekom razgovarali smo o izgradnji nastavno-sportske dvorane u Osijeku, prije svega o zemljištu kojeg mi nemamo. Grad Osijek je tu iskazao spremnost na partnerski ulazak u projektnu realizaciju, kao i više puta do sada, sa željom da se riješi problem nastave tjelesne i zdravstvene kulture srednjih škola u Tvrđi, a podsjećam da je Osječko-baranjska županija do sada izgradila 5 sportskih dvorana, dok su dvije u izgradnji, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.