Kina pozvala Japan i Republiku Koreju na razvoj međusobnih odnosa u smjeru regionalnog mira, stabilnosti i prosperiteta

Kina se protivi isključivim blokovima pojedinačnih zemalja i nada se da će se odnosi između Japana i Republike Koreje razvijati u smjeru regionalnog mira, stabilnosti i prosperiteta, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin.

“Kao bliski susjed dviju zemalja, Kina je uočila nedavne interakcije između Japana i Republike Koreje i promjene u njihovim odnosima”, rekao je Wang na dnevnoj tiskovnoj konferenciji odgovarajući na povezni upit.

“Iskustvo iz prošlosti, ako nije zaboravljeno, vodič je za budućnost”, rekao je Wang, dodajući kako je Kina uvijek tražila od Japana da duboko promisli o svojoj povijesti agresije, pravilno se nosi s povijesnim pitanjima na pošten i odgovoran način te razvije normalne međudržavne odnose s azijskim susjedima na toj osnovi.

Napominjući da su Kina, Japan i Republika Koreja međusobno važni gospodarski i trgovinski partneri, Wang je rekao da je zajedničko održavanje stabilnih i nesmetanih proizvodnih i opskrbnih lanaca na regionalnoj i globalnoj razini u interesu svih triju zemalja i regije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.