Kina uvijek zagovara, promiče otvoreno globalno gospodarstvo: glasnogovornica

Kina uvijek zagovara i promiče otvoreno globalno gospodarstvo te će ubrzati otvaranje na visokoj razini i unaprijediti visokokvalitetni razvoj kako bi pružila održivi poticaj globalnom gospodarskom oporavku i rastu, priopćilo je u petak kinesko Ministarstvo vanjskih poslova.

Premijer Kraljevine Kambodže Hun Sen nedavno je rekao da je razvoj Kine donio dobrobit Kambodži i zemljama Udruge zemalja jugoistočne Azije (ASEAN) te da niti jedna zemlja ne može oslabiti ili zaustaviti njezin razvoj.

U odgovoru na Hun Senove primjedbe, glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekla je da to u potpunosti odražava težnje zemalja u regiji za mirom, suradnjom i protivljenjem prisili i maltretiranju umjesto sukoba i konfrontacije, na redovitom brifingu za novinare.

Kina uvijek podržava koncept prijateljstva, iskrenosti i uzajamne koristi te nastavlja produbljivati uzajamno korisnu suradnju sa državama u regiji, istaknula je Mao.

Od stupanja na snagu prošle godine, Regionalno sveobuhvatno gospodarsko partnerstvo (RCEP) potaknulo je povećanje obujma trgovine između Kine i ASEAN-a za 15 posto, rekla je Mao, dodajući da je ukupna količina poljoprivrednih proizvoda izvezenih u Kinu najviše zabrinuta za zemlje ASEAN-a. porasla je za 21,3 posto.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.