Kineska postignuća u zaštiti prava etničkih manjina predstavljena na UNHRC-u

Foto: VCG

Tri predstavnika Kineske udruge etničkih manjina za vanjsku razmjenu predstavili su postignuća Kine u zaštiti prava etničkih manjina na 52. redovnoj sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda (UNHRC) u četvrtak i petak.

Qiu Peng, zamjenik glavnog tajnika udruge, rekao je da su jačanje nacionalne solidarnosti, promicanje zajedničkog razvoja i očuvanje nacionalnog jedinstva nužni uvjeti i važna osnova za zaštitu ljudskih prava etničkih manjina.

Obrazovan na ujgurskom jeziku od malih nogu i trenutno angažiran u poučavanju jezika manjina i znanstvenom istraživanju, ujgurski učenjak sa Sveučilišta Minzu u Kini rekao je da redovito sudjeluje u radu na zaštiti jezika i kulture nacionalnih manjina.

Rekao je da koristi svoje osobno iskustvo kako bi pokazao činjenicu da Kina cijeni i štiti prava svih etničkih skupina na korištenje i razvoj vlastitih govornih i pisanih jezika.

Mongolski etnički predstavnik rekao je da Kina štiti politička, ekonomska, socijalna, kulturna i druga prava etničkih manjina u skladu sa zakonom, kao i sudjelovanje etničkih manjina u formuliranju, provedbi i nadzoru relevantnih zakona i politika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.