SAD bi trebao pridobiti međunarodno povjerenje prije povratka u UNESCO: glasnogovornica FM-a

Foto: VCG

Sjedinjene Američke Države trebale bi pokazati svoju iskrenost da se pridržavaju međunarodnih pravila i poštuju međunarodnu vladavinu prava, i samo time će pridobiti povjerenje međunarodne zajednice i dobiti potporu Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu ( UNESCO) prije nego što se vrati u UNESCO, rekla je u petak glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica Mao Ning je ovo rekla na dnevnom brifingu za novinare upitana da komentira izjavu američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena da bi se Sjedinjene Države trebale vratiti u UNESCO.

“Ako se Sjedinjene Države žele vratiti u UNESCO, nadamo se da je namjera SAD-a preuzeti međunarodne odgovornosti, ispuniti međunarodne obveze, poduprijeti multilateralizam i promicati međunarodnu suradnju”, rekla je glasnogovornica.

Dodala je da bi Sjedinjene Države trebale preispitati svoje pogrešne postupke povlačenja iz međunarodnih ugovora i organizacija kao i inzistiranja na “Amerika na prvom mjestu” te pokazati svoju dobru volju i iskrenost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.