Huawei postigao proboj u alatima za automatizaciju elektroničkog dizajna 14 nm čipova

Foto: VCG

Huawei je s domaćim partnerima razvio alate za automatizaciju elektroničkog dizajna za čipove proizvedene na 14-nanometarskoj tehnologiji i višoj, što je veliki napredak za kinesku industriju poluvodiča.

Softver za automatizaciju elektroničkog dizajna, nazvan “kolijevkom” integriranih sklopova, široko se koristi u sektoru i značajan je za cijeli proces dizajniranja čipova.

Kineski tehnološki div postigao je lokalizaciju alata za automatizaciju elektroničkog dizajna iznad 14 nm u području čipova i dovršit će sveobuhvatnu provjeru ove godine, potvrdio je Huawei 24. ožujka, citirajući primjedbe koje je rotirajući predsjednik tvrtke Xu Zhijuna izrekao 28. veljače.

Kina se dugo oslanjala na američke tvrtke kao što su Cadence i Synopsys za vrhunske alate za automatizaciju elektroničkog dizajna.

Čipovi proizvedeni na razini od 14 nm prvi su put uvedeni u pametne telefone sredinom 2010-ih i dvije do tri generacije zaostaju za vodećom tehnologijom, ali još uvijek predstavljaju napredak.

Napredak je dio širih nastojanja Huaweija u razvoju domaćih razvojnih alata za hardver, softver i čipove zbog ograničenja američke vlade.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.