Najavljene kazne za organizacije koje zagovaraju “neovisnost Tajvana”

Foto: VCG

Ured za tajvanske poslove Državnog vijeća u petak je objavio kazne za tajvansku “Zakladu Prospect” i “Vijeće azijskih liberala i demokrata” zbog zagovaranja “neovisnosti Tajvana”.

Postupajući prema uputama vlasti Demokratske napredne stranke, dvije su organizacije pod izlikom “demokracije”, “slobode” i “suradnje”, a pod krinkom “akademskih razmjena” i “seminara”, bezobzirno plasirale ideju “neovisnosti Tajvana” u međunarodnoj areni, rekla je Zhu Fenglian, glasnogovornica ureda.

Dali su sve od sebe kako bi se dodvorili protukineskim snagama i sudjelovali u incidentima koji su promicali “jednu Kinu, jedan Tajvan”, “dvije Kine” i druga kršenja načela jedne Kine, u pokušaju širenja takozvanog “međunarodnog prostora” za Tajvan, dodala je Zhu.

Kopno je odlučilo poduzeti kaznene mjere protiv navedenih organizacija, zabranjujući njihovim voditeljima ulazak na kopno i posebne upravne regije Hong Kong i Makao.

Kopno će također kopnenim organizacijama i pojedincima zabraniti uspostavu bilo kakve suradnje s tim dvjema organizacijama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.