Kineska i francuska poduzeća potpisala su 18 sporazuma o suradnji

Trideset i šest kineskih i francuskih poduzeća potpisalo je 18 sporazuma o proširenju suradnje u područjima uključujući proizvodnju, zeleni razvoj, novu energiju i inovacije na sastanku kineskih i francuskih poduzetnika u četvrtak, priopćilo je u petak kinesko Ministarstvo trgovine (MOC).

U uvodnom govoru, dužnosnik MOC-a Yu Yuantang rekao je da se obujam trgovine između Kine i Francuske povećao sa 60 milijardi američkih dolara na 80 milijardi američkih dolara u posljednjih pet godina.

U 2022. godini suradnja Kine i EU-a prevladala je višestruke negativne utjecaje i postigla stabilan napredak, s bilateralnom trgovinom koja je dosegla novi rekord od 847,3 milijarde američkih dolara, a nova ulaganja europskih tvrtki u Kinu porasla su za 70 posto na 12,1 milijardu američkih dolara, rekao je Yu.

Predstavnici kompanija kao što su Bank of China, BNP Paribas, Kineska nacionalna nuklearna korporacija i Electricite de France razgovarali su o temama u rasponu od zajedničkog suočavanja s globalnim izazovima do promicanja suradnje i dali prijedloge o produbljivanju kinesko-francuskih gospodarskih i trgovinskih veza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.