Kineski potpredsjednik sastao se s izvršnim direktorom Intela i obećao tržišno orijentirano poslovno okruženje

Foto: Xinhua

Kineski potpredsjednik Han Zheng sastao se u srijedu u Pekingu s izvršnim direktorom Intela Patom Gelsingerom, rekavši kako će Kina nastaviti poticati tržišno orijentirano međunarodno poslovno okruženje utemeljeno na zakonu.

Napominjući kako se Kina pridržava temeljne državne politike reformi i otvaranja, Han je rekao da će država nastaviti pružati bolje usluge stranim tvrtkama i dijeliti nove razvojne mogućnosti s tvrtkama iz svih zemalja.

Han je rekao da je gospodarska globalizacija neodoljiv trend, a transnacionalna poduzeća trebaju prevladati poteškoće i izazove kako bi promicala bolju suradnju u globalnoj trgovini i industriji.

Intel je dobrodošao ostati predan kineskom tržištu i doprinijeti promicanju kinesko-američke gospodarske i trgovinske suradnje i održavanju stabilnosti globalnih industrijskih i opskrbnih lanaca, rekao je Han.

Gelsinger je pohvalio kineska postignuća u gospodarskom i društvenom razvoju i zahvalio kineskoj vladi na dugoročnim, kontinuiranim naporima u poboljšanju poslovnog okruženja i zaštiti ulagačkih prava i interesa stranih tvrtki.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.