Predstavljanje knjige Makijev put – svijetlom stranom planine

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u utorak, 18. travnja 2023. godine s početkom u 18.00 sati, u prostoru Austrijske čitaonice održat će se predstavljanje knjige autora Željka Oreškog pod nazivom “Makijev put – svijetlom stranom planine”.

Željko Oreški kontrolor je letenja, kojem pisanje nije bio cilj u životu. Rođen je u Virovitici 1970. godine. Iako je završio prometni fakultet, oduvijek su ga zanimali psihologija i priroda. Ljubav prema pisanju imao je još u osnovnoj školi, no tu je ljubav realizirao tek nedavno, prateći prijatelja koji se uputio u avanturu života.

U ovoj knjizi autor donosi zanimljivu i uzbudljivu priču o putovanju Zvonka Madune dugom 1782,4 km od Iloka do Prevlake u trajanju od 125 dana. Ta zahtjevna dionica jest nacionalna, krajobrazna, dugoprugaška staza za hodanje koja u neprekinutom nizu povezuje najistočniju (Ilok), najsjeverniju (Sveti Martin na Muri), najzapadniju (Savudrija)  i najjužniju (Prevlaka) točku Republike Hrvatske,  dugu 2109 km. Put je podijeljen u tri sekcije: Ilok – Sveti Martin na Muri, Sveti Martin na Muri – Savudrija i Savudrija – Prevlaka. U ovoj knjizi Zvonko Maduna opisuje svu ljepotu pustolovine, humanitarni značaj, težinu i ujedno ljepotu tišine, misli, razgovora sa sobom. Putujući 125 dana snimio je 14 000 fotografija, od kojih je 125 uvršteno u knjigu; po 1 za svaki dan putovanja! “Makijev put – svijetlom stranom planine” zapravo je priča i o jednoj velikoj humanitarnoj akciji za skrb o djeci iz Udruge “Nova budućnost”. Radi se o udruzi koja pruža socijalne usluge djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U RH ima 7 takvih centara, od kojih su 3 u Samoboru. U samom putu Maki govori o tome kako mu je Hrvatska nevjerojatno lijepa zemlja, daleko najljepša. A govori li Maki istinu, možete provjeriti na promociji knjige. Možda se i vi odvažite krenuti njegovim putem…

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.