Kineski dan svemira slavit će se akademskim aktivnostima za popularizaciju znanosti

Foto: VCG

Niz aktivnosti, uključujući akademske konferencije i znanstvene izložbe, održat će se povodom proslave predstojećeg Kineskog dana svemira, koji se obilježava 24. travnja, priopćila je u utorak Kineska nacionalna svemirska uprava.

Aktivnosti uključuju Kinesku svemirsku konferenciju, Međunarodnu konferenciju o istraživanju dubokog svemira i Kineski forum o svemirskoj kulturi i umjetnosti, kao i niz izložbi o popularizaciji svemirske znanosti itd., rekao je na tiskovnoj konferenciji Lyu Bo, zamjenik ravnatelja Odjela za sustavni inženjering Kineske nacionalne svemirske uprave.

Istovremeno će se diljem zemlje održati više od 400 drugih aktivnosti kao što su predavanja o popularizaciji znanosti, natjecanja u poznavanju svemira i povezani seminari.

Lyu je istaknuo kako je cilj Kineskog dana svemira potaknuti javnost na učenje znanstvenih spoznaja, stvaranje inovativnih ideja i promicanje znanstvenog duha.

Počevši od 2016. godine, Kina je odabrala 24. travnja kao Kineski dan svemira u znak obilježavanja lansiranja svog prvog satelita “Dongfanghong-1” u svemir 24. travnja 1970. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.