Javni prijevoz nije dovoljno prilagođen osobama s invaliditetom

Na području Osječko-baranjske županije živi oko 43 tisuće osoba s invaliditetom. Za kvalitetu njihove svakodnevice važno je imati osigurane mogućnosti kretanja, što je bila i tema okrugloga stola o pristupačnom i prilagođenom prijevozu za osobe s invaliditetom. Dio je to 60 tisuća eura vrijednog projekta koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Javni prijevoz na području Osječko-baranjske županije nije dovoljno prilagođen osobama s invaliditetom. U Osijeku prometuje jedno vozilo Gradskoga prijevoza putnika te jedno županijske Udruge paraplegičara i tetraplegičara.

Osobe s invaliditetom koje u tim mjestima žive su uključenije u život zajednice, imaju veće mogućnosti i od obrazovanja, zapošljavanja, ostanka na radnom mjestu, kaže Mario Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Područni ured Osijek.

Organizatori okrugloga stola najavili su nastavak projekta. U sljedećoj fazi trebao bi se osigurati novac za kupnju novih vozila za međumjesni prijevoz osoba s invaliditetom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.