Kineski sustav BeiDou dnevno obavi više od 300 milijardi poziva za pozicioniranje

Foto: VCG

Kineski satelitski navigacijski sustav BeiDou (BDS) obavlja više od 300 milijardi poziva za pozicioniranje dnevno, rečeno je na 13. Kineskoj konferenciji o satelitskoj navigaciji.

Trodnevna konferencija započela je u srijedu u Pekingu, a privukla je više od 4000 sudionika među stručnjacima i znanstvenicima u području satelitske navigacije iz zemlje i inozemstva.

Od 2020., kada je BDS-3 dovršen i pušten u rad, ima važnu ulogu u omogućavanju gospodarskog i društvenog razvoja. Softver za mapiranje poziva BDS za pozicioniranje više od 300 milijardi puta dnevno.

Ukupan broj terminalnih proizvoda s BDS funkcijom pozicioniranja premašio je 1,2 milijarde jedinica ili kompleta u Kini, rečeno je na konferenciji. BDS služi u više od 7,9 milijuna operativnih vozila, 47 000 brodova i 40 000 poštanskih i ekspresnih dostavnih vozila na glavnim linijama.

Sa sljedećom generacijom BDS-a kao jezgrom, očekuje se da će do 2035. godine biti izgrađen sveprisutniji, integriraniji i inteligentniji nacionalni prostorni i vremenski sustav.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.