Kina, Pakistan i Afganistan obećale jačanje sigurnosti i gospodarsku suradnju

Kina, Afganistan i Pakistan dogovorili su se u subotu produbiti suradnju u borbi protiv terorizma i poboljšati gospodarsku suradnju kako bi potaknuli regionalnu stabilnost i razvoj. Tri su strane ovo dogovorile na petom Dijalogu ministara vanjskih poslova Kine, Afganistana i Pakistana u Islamabadu.

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang, vršitelj dužnosti ministra vanjskih poslova privremene afganistanske vlade Amir Khan Muttaqi i pakistanski ministar vanjskih poslova Bilawal Bhutto Zardari nazočili su sastanku.

Qin je pohvalno govorio o skupu, rekavši da označava ponovno pokretanje mehanizma trilateralne suradnje Kine, Afganistana i Pakistana. Rekao je da Kina pridaje veliku važnost prijateljstvu s Afganistanom i Pakistanom, te je voljna raditi s dvije strane na provedbi Globalne razvojne inicijative, Globalne sigurnosne inicijative i Globalne civilizacijske inicijative, kao i dijeljenju razvojnih prilika, zajedničkih suočavanja sa sigurnosnim izazovima i promicati regionalnu stabilnost i prosperitet.

Dodao je da je Kina voljna ojačati koordinaciju politike i unaprijediti strateško međusobno povjerenje kroz mehanizam trilateralne suradnje. Kina je također spremna ojačati razvojnu suradnju, podijeliti razvojne mogućnosti i povećati kulturnu i međuljudsku razmjenu s Afganistanom i Pakistanom, istaknuo je Qin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.