Kineska tvrtka iFLYTEK predstavila opći model umjetne inteligencije koji će do listopada nadmašiti ChatGPT

Vodeća kineska tvrtka za inteligentni govor i umjetnu inteligenciju (UI) iFLYTEK pustila je u subotu svoj generativni jezični model. Uz sedam glavnih funkcija modela prikazanih na svečanosti pokretanja, tvrtka je rekla da će ga do listopada nastaviti ažurirati na verziju bolju od konkurentskog ChatGPT-a.

U svečanosti pokretanja održanoj u istočnoj kineskoj pokrajini Anhui, predsjednik tvrtke Liu Qingfeng održao je demonstraciju uživo domaćeg modela umjetne inteligencije SparkDeska, tražeći od chatbota da ocijeni studentov esej, napiše e-poštu za tvrtku i sastavi hipotetske priče glasovnim unosom.

“Nastavit ćemo nadograđivati naš model”, rekao je Liu. “Cilj nam je premašiti mogućnosti ChatGPT-a na kineskom jeziku do 24. listopada, a postići ćemo sličnu razinu i na engleskom.”

Liu je dodao da SparkDesk već ima bolje performanse od ChatGPT-a u smislu generiranja teksta, odgovaranja na pitanja temeljenog na znanju i matematičkih sposobnosti kada se to traži na kineskom jeziku.

Osim navedenog, opći model umjetne inteligencije trebao bi biti sposoban obavljati zadatke u sedam područja, uključujući rješavanje problema, logičku dedukciju, kodiranje i multimodalno razumijevanje, rekao je Liu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.