Stručnjaci: Umnožavanje vrijednosti talenta ključno je za razvoj kvalitete u Kini

Foto: VCG

Stručnjaci daju prednost umnožavanju vrijednosti dividendi talenta u kataliziranju kineskog visokokvalitetnog razvoja, koji zahtijeva višestruka čuda i genijalnost sa specifičnim profesijama ili svestranim vještinama.

Kineski predsjednik Xi pozvao je u petak na napore da se ubrza izgradnja modernog industrijskog sustava utemeljenog na realnom gospodarstvu i unaprijedi kineska modernizacija uz podršku visokokvalitetnog razvoja stanovništva.

Kina je vidjela povećanje dividende demografske kvalitete za održavanje gospodarskog rasta s višestrukim uzgojem interdisciplinarnih talenata za kataliziranje visokokvalitetnog razvoja, rekao je Guan Qingyou, predsjednik Rushi instituta za napredne financije, za China Media Group tijekom nedavnog intervjua.

Guan je rekao da Kina nije izgubila svoju značajnu snagu u brojnim ljudskim resursima, a viša kvaliteta radne snage preuzima kormilo.

Gospodarski rast Kine oslanja se na brzu stopu produktivnosti i visoku razinu ulaganja, a lagani pad stanovništva neće uzrokovati probleme gospodarskom razvoju zemlje, rekao je John Ross, viši suradnik Chongyang instituta za financijske studije Sveučilišta Renmin Kina, tijekom intervjua za CGTN.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.