Na javni poziv za program cjelodnevne škole prijavilo se 68 škola

Na Javni poziv za eksperimentalni program cjelodnevne škole prijavilo se ukupno 68 osnovnih škola, najviše njih u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Iz Osječko-baranjske županije prijavilo se 13 škola.

Po šest škola prijavilo se iz Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije, po pet ih se prijavilo iz Karlovačke i Sisačko-moslavačke, po četiri iz Virovitičko-podravske i Varaždinske županije, a tri iz Koprivničko-križevačke županije.

U Zagrebu su se prijavile dvije škole, kao i u Bjelovarsko-bilogorskoj, Brodsko-posavskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Krapinsko-zagorskoj i Ličko-senjskoj županiji, a po jedna škola prijavljena je iz Međimurske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Zadarske i Zagrebačke županije.

Model cjelodnevne škole sastoji se od četiri odgojno-obrazovna programa – programa nacionalnog kurikuluma, odnosno obavezne i izborne nastave (A1), programa potpore, potpomognutog i obogaćenog učenja (A2), izvannastavnih aktivnosti (B1) i izvanškolskih aktivnosti (B2).

U programima A1 i A2 sudjelovali bi svi učenici i u školi bi, ovisno o rasporedu, učenici razredne nastave boravili do 14 sati, a učenici predmetne nastave prosječno do 15 sati.

Nakon obavezne nastave za sve učenike slijede aktivnosti izbornih programa za dio učenika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.