Visoki dužnosnik KPK-e istaknuo nepokolebljivo napredovanje ponovnog nacionalnog ujedinjenja

Wang Huning, visoki dužnosnik Komunističke partije Kine (KPK-e), naglasio je nepokolebljiv napredak ponovnog nacionalnog ujedinjenja uz ostvarivanje nacionalnog preporoda na svim frontama kroz kineski put modernizacije.

Wang, član Stalnog odbora Političkog biroa Centralnog komiteta KPK-e i predsjednik Nacionalnog odbora Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog vijeća, navedeno je rekao na konferenciji o tajvanskim poslovima održanoj u Pekingu u utorak i srijedu.

Potrebno se pridržavati načela jedne Kine i Konsenzusa iz 1992., kako bi se promicao miran razvoj odnosa između dviju strana tjesnaca, rekao je.

Također treba uložiti napore u iskazivanje poštovanja i brige za tajvanske sunarodnjake, omogućivanje koristi za njih, poboljšanje sustava i politika koje doprinose njihovoj dobrobiti i unaprjeđenje integriranog razvoja dviju strana Tajvanskog tjesnaca, rekao je Wang.

Razmjene između dviju strana tjesnaca trebale bi se obnoviti i širiti korak po korak te je potrebno graditi prijateljstvo s ljudima iz svih društvenih slojeva na Tajvanu, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.