Inklutour radionice „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu“

Osnovna škola Ljudevita Gaja u Osijeku organizirala je za svoje učenike i njihove roditelje sajam srednjih škola u sportskoj dvorani. Tom prilikom su se, uz različite srednje škole u Osijeku, predstavili i projekt Inklutour zajedno s Ugostiteljsko-turističkom školom Osijek u sklopu radionica „Pronađi svoj put u ugostiteljstvu i turizmu“.

Zainteresiranim učenicima i roditeljima predstavljen je Inklutour s glavnim ciljevima, svim dosadašnjim aktivnostima koje su provedene u sklopu projekta i onima koje tek slijede te se posebna pozornost pridala nastavku školovanja učenika s teškoćama i to upravo u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek koja nudi redovni program uz prilagođeni nastavni sadržaj. Također, učenicima i roditeljima predstavljena su sva zanimanja koja se nude u Ugostiteljskoj školi, a u tom predstavljanju najviše su pomogli učenici Ugostiteljske škole koji su posjetiteljima iz prve ruke dali informacije kako je biti učenik ove škole, a na sajmu su bili u svojim uniformama i time privukli veliku pozornost posjetitelja.

U sklopu predstavljanja projekta Inklutour, s nekolicinom učenika i roditelja prošlo se i kroz kratki kviz znanja o ugostiteljstvu i turizmu koji je prezentiran i ostalim učenicima osnovnih škola na prijašnjim radionicama kako bi se stvorio dodatni interes za navedeni sektor.

Bitno je spomenuti kako za obrazovanje i ulazak na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva postoji veliki interes, kako djece, tako i roditelja, dok osobito veliki potencijal u navedenom sektoru imaju učenici s teškoćama, a sve s ciljem stvaranja originalnije, drugačije i inkluzivnije turističke ponude na ovom području.

Nove radionice su na rasporedu sutra i to u Osnovnoj školi Mladost i Osnovnoj školi Franje Krežme, dok idući tjedan slijedi zadnja radionica u ovom periodu i to u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Financiran je iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.” u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.