Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reforme: Kina će izgraditi nove pokretače industrijskog razvoja

Kina će nastaviti graditi nove pokretače industrijskog razvoja, kao dio napora za izgradnju modernog industrijskog sustava, priopćilo je u srijedu državno tijelo za ekonomsko planiranje.

Država će udvostručiti napore za promicanje razvoja napredne proizvodnje, uključujući novu energiju, nove materijale i vrhunsku opremu, rekla je na tiskovnoj konferenciji Meng Wei, glasnogovornica Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

Ubrzat će se istraživanje i primjena naprednih tehnologija te će se unaprijediti integrirani i klasterirani razvoj strateških industrija u nastajanju, dodala je Meng.

Preusmjeravajući proizvodni sektor prema višoj, pametnijoj i zelenijoj proizvodnji, Kina će također učvrstiti vodeću poziciju u povoljnim industrijama, rekla je glasnogovornica.

Meng je također naglasila napore za jačanje slabih karika ključnih za siguran razvoj industrije, rekavši da će se istraživanje i razvoj mineralnih resursa unaprijediti kako bi se osigurala sigurnost važnih industrijskih i opskrbnih lanaca.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.