Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova komentirao SZO-ovo odbijanje prijedloga vezanog uz Tajvan

Foto: VCG

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova u ponedjeljak je rekao da je 76. Svjetska zdravstvena skupština još jednom odbila uključiti prijedlog o “sudjelovanju Tajvana u Svjetskoj zdravstvenoj skupštini kao promatrača” u svoj dnevni red.

Glasnogovornik je rekao da su Glavni odbor i Plenarna sjednica 76. Svjetske zdravstvene odlučili odbiti takozvani prijedlog “poziva Tajvana da sudjeluje u Svjetskoj zdravstvenoj skupštini kao promatrač” koji su podnijele određene zemlje. Ovo u potpunosti pokazuje da načelo jedne Kine ima međunarodnu podršku i predstavlja prevladavajući trend koji se ne može osporiti.

Glasnogovornik je rekao: “…želimo još jednom razjasniti vlastima Demokratske napredne stranke da se javnom mnijenju ne može prkositi i da će oni koji se igraju vatrom izgorjeti. Također pozivamo određene zemlje da prestanu svjesno podržavati lažne priče o ovom pitanju, politizirati pitanja o zdravlju te koristiti pitanje Tajvana za uplitanje u kineske unutarnje poslove i obuzdavanje Kine.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.