Razvrstavanje kućnog otpada u Kini postići će punu pokrivenost do 2025.

Foto: VCG

Razvrstavanje otpada bit će realizirano u više od 90% stambenih zajednica u gradovima na ili iznad razine prefekture u Kini do kraja godine, a puna pokrivenost bit će postignuta do kraja 2025., priopćilo je kinesko Ministarstvo stanovanja i urbano-ruralnog razvoja.

Posljednjih godina razvrstavanje otpada provodi se u 297 gradova na ili iznad razine prefekture, s prosječnom stopom pokrivenosti od 82,5% u stambenim  naseljima. Postupno se stvara povoljna atmosfera za sudjelovanje svih u razvrstavanju otpada.

Lokalni propisi i pravila izdani su u 20 pokrajina i autonomnih regija, uključujući Fujian, Hebei i Shandong te u 173 grada, uključujući Šangaj i Guangzhou, priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo će ove godine doraditi pravni sustav razvrstavanja otpada. Konkretno, u smislu smanjenja otpada, unaprijedit će se institucionalna opskrba i smanjiti ambalaža u proizvodnji, prometu i potrošnji. Također će se poboljšati učinkovita veza između sustava recikliranja obnovljivih izvora i sustava zbrinjavanja otpada, kako bi se smanjio pritisak na postrojenja za krajnju obradu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.