Kinesko ministarstvo vanjskih poslova: Pregled Microna utemeljen je na zakonu i činjenicama

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Pregled kibernetičke sigurnosti Micronovih proizvoda koji se prodaju u Kini kinesko je regulatorno tijelo za kibernetički prostor provelo u skladu sa zakonom, a odluka je donesena na temelju činjenica, rekla je u srijedu glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning na redovnoj tiskovnoj konferenciji u Pekingu.

Kineska procjena kibernetičke sigurnosti ne cilja određene zemlje ili regije i ne isključujemo tehnologije i proizvode iz bilo koje zemlje, rekla je.

Kineska uprava za kibernetički prostor priopćila je u nedjelju da proizvodi američkog proizvođača memorijskih čipova tvrtke Micron Technology nisu prošli pregled mrežne sigurnosti te će operaterima ključne infrastrukture zabraniti kupnju od te tvrtke.

“Pregledom je utvrđeno da Micronovi proizvodi imaju ozbiljne mrežne sigurnosne rizike, koji predstavljaju značajne sigurnosne rizike za ključni lanac opskrbe kineske informacijske infrastrukture, utječući na nacionalnu sigurnost Kine”, stoji u priopćenju uprave.

Sjedinjene Američke Države stavile su više od 1200 kineskih tvrtki i pojedinaca na razne popise i uvele ograničenja pod izlikom nacionalne sigurnosti, bez ikakve činjenične osnove, rekla je Mao, dodavši kako je “to ekonomska prisila i neprihvatljivo”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.