Ministarstvo vanjskih poslova nada se da će SAD surađivati s novim kineskim veleposlanikom Xie Fengom

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je nadu da će SAD pružiti potporu i olakšati posao novom kineskom veleposlaniku u SAD-u Xie Fengu u ispunjavaju dužnosti, nakon što je stigao u Washington u utorak.

Govoreći na redovnoj tiskovnoj konferenciji u održanoj u srijedu, glasnogovornica kineskog Ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekla je da je veleposlanik važan most i poveznica za komunikaciju i suradnju između Kine i SAD-a.

Naglašavajući kako odnosi Kine i SAD-a imaju veliki značaj za obje zemlje i svijet, Mao je rekla da je Kina uvijek gledala i razvijala odnose Kine i SAD-a u skladu s načelima uzajamnog poštovanja, mirnog suživota i obostrano korisne suradnje, istovremeno čvrsto braneći vlastiti suverenitet, sigurnost i razvojne interese.

Pozvala je SAD da izađu u susret Kini na pola puta i djeluju u skladu sa zajedničkim interesima dviju zemalja i dvaju naroda, dodajući da bi dvije zemlje trebale unaprijediti dijalog kako bi upravljale razlikama, promicati suradnju i vratiti bilateralne odnose na ispravan smjer zdravih odnosa. i stabilnog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.