Xi razmijenio čestitke s predsjednikom Eritreje povodom 30. obljetnice diplomatskih veza

Kineski predsjednik Xi Jinping u srijedu je s eritrejskim predsjednikom Isaiasom Afwerkijem razmijenio čestitke povodom 30. obljetnice diplomatskih odnosa.

U poruci, Xi je istaknuo da su u proteklih 30 godina odnosi Kine i Eritreje izdržali promjene u međunarodnom krajoliku te su dvije zemlje uvijek bile iskrene i prijateljske jedna prema drugoj, zajedno napredovale i čvrsto se međusobno podržavale u pitanjima koja se tiču državnih ključnih interesa i glavnih briga.

Napominjući da je predsjednik Isaias ne tako davno bio u uspješnom državnom posjetu Kini, Xi je rekao kako su održali detaljne razmjene mišljenja o daljnjem produbljivanju bilateralnih odnosa, kao i međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa te postigli mnoge važne konsenzuse.

Xi je naglasio da pridaje veliku važnost razvoju bilateralnih veza i spreman je surađivati s predsjednikom Isaiasom kako bi 30. godišnjicu diplomatskih odnosa Kine i Eritreje iskoristili kao priliku za konsolidaciju međusobne potpore, jačanje svestrane suradnje i podizanje strateškog partnerstva Kine i Eritreje na novoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.