Qin Gang rekao Elonu Musku da je razvijanje kinesko-američkih veza poput vožnje automobila

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Qin Gang sastao se u utorak u Pekingu s glavnim direktorom Tesle Elonom Muskom, kako bi razgovarali o razvoju automobilske industrije te zemlje i odnosima Kine i SAD-a.

Qin je naglasio važnost zdravih, stabilnih i konstruktivnih kinesko-američkih odnosa, rekavši kako je razvoj odnosa Kine i SAD-a poput vožnje automobila. Vozač mora držati upravljač u pravom smjeru, pritisnuti kočnicu kada je potrebno kako bi izbjegao opasnost i povremeno pritisnuti gas za ubrzavanje.

S Muskom je također razgovarao o razvoju automobilske industrije u Kini, rekavši kako Kina unaprjeđuje kinesku modernizaciju, koju obilježava velika populacija, zajednički prosperitet za sve i sklad između čovječanstva i prirode. To će stvoriti potencijal rasta i potražnju na tržištu bez presedana za razne sektore, uključujući i industriju automobila na nove oblike energije, dodao je Qin.

Istaknuo je da je Kina predana omogućivanju tržišno orijentiranog, zakonski utemeljenog i međunarodnog poslovnog okruženja za strana poduzeća, uključujući Teslu, kako bi podržala svoju industriju novih energetskih vozila.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.