Xi Jinping odgovorio na pismo djevojke iz Bangladeša Alife Čin

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping potaknuo je djevojčicu iz Bangladeša, koja je rođena uz pomoć liječnika s bolničkog broda Kineske mornarice Arka mira 2010., da marljivo uči, slijedi svoj san i nastavi tradicionalno prijateljstvo između dviju zemalja.

U nedavnom odgovoru Alifi Čin, Xi joj je, nekoliko dana uoči Međunarodnog dana djeteta koji se svake godine obilježava 1. lipnja, poželio dobro zdravlje i napredak u učenju, a njezinoj obitelji sreću.

Otac djevojčice dao joj je ime po “Činu”, što znači “Kina” na bengalskom jeziku, u znak zahvalnosti, nakon što je njezina majka Džanatul Ferdous, kojoj je tada dijagnosticiran ozbiljan srčani problem i bila je u kritičnom stanju, sigurno rodila bebu nakon operacije carskog reza koju su izveli liječnici na kineskom bolničkom brodu.

Xi je napisao da je Činino osobno iskustvo, kako je navedeno u njezinom pismu, živopisan primjer prijateljstva između Kine i Bangladeša.

Od davnina su narodi Kine i Bangladeša bili dobri susjedi i prijatelji, s poviješću tisućljetnih prijateljskih razmjena, napisao je.

Kineski je predsjednik napisao da mu je drago jer je saznao da Čin želi postati veleposlanica prijateljstva između dviju zemalja i studirati medicinu u Kini kako bi spašavala živote poput svoje “kineske mame”.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.