Kina i Njemačka unaprjeđuju komunikaciju i suradnju

Visoki je kineski diplomat Wang Yi tijekom sastanka s Jensom Plotnerom, savjetnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku njemačkog kancelara, u srijedu u Pekingu, pozvao na stabilizaciju odnosa Kine i Njemačke te su se složili oko unaprjeđenja komunikacije i suradnje na svim frontama.

Wang, ravnatelj Ureda Komisije za vanjske poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), istaknuo je predanost Kine miroljubivom razvoju, istovremeno naglašavajući da je voljna dijeliti prilike i poticati uzajamno korisnu suradnju s ostatkom svijeta.

Kao svestrani strateški partneri, Kina i Njemačka trebaju ne samo postojano razvijati bilateralne odnose, već i pridonijeti zajedničkom suočavanju s globalnim izazovima, istaknuo je Wang.

Dodao je da bi, suočene s rastućom nestabilnošću i neizvjesnostima u međunarodnoj situaciji, Kina i Njemačka trebale surađivati kako. bi osigurale uspjeh sedmih kinesko-njemačkih međuvladinih konzultacija i poslale pozitivan signal Europi i svijetu.

Plotner je rekao da su temelji njemačko-kineskih odnosa čvrsti i da će Njemačka nastaviti čvrsto slijediti politiku jedne Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.