Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj održava Dan otvorenih vrata

Kinesko veleposlanstvo u Hrvatskoj održalo je 31. svibnja Dan otvorenih vrata, pozvavši profesore i učenike Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu da posjete Veleposlanstvo.

Veleposlanik Nj. E. g. Qi Qianjin izrazio je nadu da će kroz Dan otvorenih vrata hrvatska mladež proširiti svoje razumijevanje Kine i kineske kulture, kao i nadu da će mladi prijatelji preuzeti štafetu kinesko-hrvatskog prijateljstva i nastojati postati ambasadori kinesko-hrvatske prijateljske razmjene i suradnje. Ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog g. Damir Jelenski rekao je da su povijest, kultura i suvremeni razvoj Hrvatske i Kine isprepleteni i povezani. Izjavio je da se raduje razmjenama s kineskim veleposlanstvom.

Profesori i učenici posjetili su Veleposlanstvo, gledali predstave kao što su lavlji ples, koncert na citri, Tai Chi s lepezom, sudjelovali u aktivnostima poput kaligrafije i rezanja papira, isprobavali odjeću dinastije Han, uživali u kineskoj gurmanskoj hrani, te iskusili najnovije tehnološke proizvode Kine. Učitelji i učenici rekli su da su kroz posjet i iskustvo osjetili dubinu tradicionalne kineske kulture i snažan razvoj suvremene Kine, te se nadaju da će imati priliku putovati ili studirati u Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.