Kina će daljnje promicati dubokomorsku i dalekomorsku akvakulturu

Foto: VCG

Kina će ubrzati razvoj dubokomorske i dalekomorske akvakulture u cijelom industrijskom lancu, navedeno je u službenoj smjernici objavljenoj u ponedjeljak.

Treba uložiti napore kako bi se poboljšao prostorni raspored akvakulture i osiguralo da je u skladu sa zahtjevima prostornog planiranja nacionalnog teritorija i planiranja zone plime i oseke, u skladu sa smjernicama koje je zajednički objavilo osam tijela, uključujući Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova i Ministarstvo Industrija i informacijska tehnologija.

Dokument potiče razvoj kroz sve procese unutar industrijskog lanca, uključujući uzgoj sjemena, preradu vodenih proizvoda, logistiku i izgradnju endemskih robnih marki.

Projekti dubokomorske i dalekomorske akvakulture trebaju procijeniti svoje utjecaje na okoliš u skladu sa zakonom i pridržavati se propisa o zaštiti okoliša, stoji u dokumentu.

Smjernice također obećavaju veću potporu istraživanju i razvoju tehnologija i opreme za akvakulturu te pozivaju vlasnike tvrtki u industriji da osiguraju sigurnost proizvodnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.