Kineski premijer pozvao na veću suradnju između Kine i Njemačke

Foto: Xinhua

Kina je spremna raditi s Njemačkom na podizanju kinesko-njemačkih odnosa na novu razinu, kako bi bolje služili razvoju dviju zemalja i pružili više pozitivne energije i stabilnosti svijetu, rekao je kineski premijer Li Qiang tijekom razgovora s njemačkom kancelarkom Olafom Scholzom održanog u utorak.

Li je istaknuo kako je, kada je Scholz posjetio Kinu u studenom prošle godine, predsjednik Xi Jinping s njim održao detaljne razgovore, zacrtavajući smjer budućeg razvoja kinesko-njemačkih odnosa.

Kao utjecajne zemlje, Kina i Njemačka, koje su vjerodostojni i pouzdani partneri na putu modernizacije, trebale bi tješnje surađivati, rekao je Li.

Od uspostave diplomatskih odnosa prije 51 godinu, Kina i Njemačka nastavile su produbljivati dijalog i suradnju u duhu uzajamnog poštovanja i koristi, uspostavile svestrano strateško partnerstvo i zajednički promicale zdrav i stabilan razvoj odnosa Kine i EU-a, rekao je.

Dvije zemlje trebale bi promicati suradnju u zelenoj tehnologiji i industriji te istražiti uspostavu racionalne i uređene podjele rada u industrijskom lancu zelene energije, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.