Premijer rekao da Kina pozdravlja ulaganja tvrtki iz njemačke Bavarske

Kina održava tradicionalno prijateljstvo s njemačkom pokrajinom Bavarskom i pozdravlja ulaganja više bavarskih tvrtki u Kini, radi unaprjeđenja kinesko-njemačke praktične suradnje, rekao je u utorak kineski premijer Li Qiang.

Li je navedeno rekao na sastanku s ministrom-predsjednikom Bavarske Markusom Soederom tijekom posjeta toj njemačkoj pokrajini.

Li je rekao da je prijateljska suradnja Bavarske s Kinom, koja ima dugu povijest, postigla izvanredne rezultate, čime je Bavarska postala pionirom promicanja gospodarske i trgovinske suradnje, kao i lokalnog prijateljstva između Kine i Njemačke.

Kina će nastaviti poticati sestrinske pokrajine i gradove s obje strane u učvršćenju međusobnog povjerenja, širenju razmjena, produbljenju suradnje i postizanju više razine uzajamne koristi, dodao je Li.

Sa svoje strane, Soeder je rekao kako Bavarska nikada neće zaboraviti snažnu potporu koju joj je Kina pružila u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19.

Bavarska se protivi razdruživanju, podupire suradnju, zagovara otvaranje tržišta i tehnologija te se nada produbljivanju gospodarske i trgovinske suradnje s Kinom, unaprjeđenju lokalnih razmjena i zajedničkom suočavanju s globalnim izazovima poput klimatskih promjena, rekao je Soeder.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.