Premijer rekao da je Kina spremna proširiti dvosmjerni pristup tržištu s Francuskom

Kina je spremna raditi s Francuskom na unapređenju uravnoteženog razvoja bilateralne trgovine, proširenju dvosmjernog pristupa tržištu i traženju veće uzajamne koristi, rekao je kineski premijer Li Qiang u četvrtak u Parizu tijekom sastanka s francuskom premijerkom Elisabeth Borne.

Li je istaknuo da je Kina voljna surađivati s Francuskom na održavanju uzajamne dobrobiti, kontinuiranom poboljšanju poslovnog okruženja, širenju suradnje u područjima u razvoju i podizanju pragmatične suradnje između dviju zemalja na novu razinu.

Li je naglasio da Kina uvijek smatra Europsku uniju (EU) važnim polom u multipolarnom svijetu, dodajući kako je jačanje suradnje između Kine i Europe strateški izbor temeljen na interesima, koji nije ciljan prema, ovisan o ili podvrgnut trećim stranama.

Kina je voljna povećati koordinaciju makropolitika s EU-om kako bi stvorili uvjete za dugoročnu i stabilnu suradnju, rekao je Li, izrazivši nadu da će Francuska nastaviti pozitivno utjecati na Europu i poticati ju na stvaranje objektivnijih i racionalnijih razumijevanja i politike prema Kini, kako bi unaprijedili obostrano korisnu suradnju kao glavnu temu odnosa Kine i EU-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.