Premijer Li rekao da Kina podržava slobodnu trgovinu i odbacuje protekcionizam

Kineski premijer Li Qiang u ponedjeljak je u Tianjinu tijekom sastanka s glavnom direktoricom Svjetske trgovinske organizacije (WTO-a, eng. World Trade Organization) Ngozi Okonjo-Iwealom ponovio da Kina podupire slobodnu trgovini i odbacuje protekcionizam.

Kina je uvijek podržavala multilateralni trgovinski režim sa Svjetskom trgovinskom organizacijom u središtu te je ispunila obveze preuzete prilikom pristupanja WTO-u, razvijajući se i istovremeno donoseći korist svijetu, rekao je Li.

Dodao je da je Kina spremna raditi sa svim stranama kako bi poduprli multilateralizam i slobodnu trgovinu te se suprotstavili unilateralizmu i protekcionizmu.

Kina je također voljna pomoći u promicanju napretka u reformi WTO-a i poduprijeti poziciju multilateralnog trgovinskog režima kao glavnog kanala za postavljanje međunarodnih pravila, rekao je Li.

Kina će preuzeti odgovornosti i obveze u skladu sa svojom razinom gospodarskog razvoja i sposobnostima te štititi legitimna prava i interese zemalja u razvoju, rekao je premijer.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.