Kina zabilježila rekordnu proizvodnju od 20 milijuna vozila na nove izvore energije

Foto: VCG

Dvadesetmilijunto kinesko na nove izvore energije sišlo je u ponedjeljak s proizvodne trake  u Guangzhouu, glavnom gradu pokrajine Guangdong, stvarajući izuzetnu prekretnicu za kineski sektor na vozila nove izvore energije.

Automobil je proizvela tvrtka GAC Aion New Energy Automobile. S ovim rekordom sektor vozila nove izvore energije ušao je u novu fazu opsežnog, globaliziranog i visokokvalitetnog razvoja te je postao važan dio modernog kineskog industrijskog sustava, rekao je Fu Bingfeng, izvršni potpredsjednik i glavni tajnik Kineske udruge proizvođača automobila.

Rekord je objavilo Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije tijekom svečanosti proslave novog rekorda održane u Guangzhou.

“Vozila na nove izvore energije glavni su smjer transformacije, nadogradnje i zelenog razvoja globalne automobilske industrije, kao i strateški izbor za visokokvalitetni razvoj kineskog automobilskog sektora”, rekao je Xin Guobin, zamjenik ministra industrije i informacijske tehnologije, u govoru na svečanosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.