Kina: Američko izvješće o povlačenju iz Afganistana ne otkriva njegov pravi problem

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je u srijedu da američko izvješće o povlačenju iz Afganistana u kolovozu 2021. nije otkrilo njegove stvarne probleme te je pozvao SAD da prestanu voditi ratove i uplitati se u unutarnje stvari drugih zemalja u ime “demokracije”.

“Nažalost, pitanja koja stvarno zaslužuju američki pregled i razmišljanje nisu spomenuta u izvješću”, rekao je Wang na dnevnoj tiskovnoj konferenciji kada ga je novinar upitao za mišljenje o izvješću.

Naveo je nekoliko problema za koje vjeruje da bi SAD trebale razmotriti, uključujući vođenje ratova protiv suverenih država kršenjem međunarodnog prava, uplitanje u unutarnje poslove drugih zemalja u ime “demokracije” i provođenje selektivnih protuterorističkih aktivnosti, što je sve rezultiralo masovnim civilnim žrtvama i narušavanjem regionalnog mira i stabilnosti.

Wang je rekao da, ako američko izvješće služi samo tome kako bi sljedeći “kabulski trenutak” bio uredniji i pristojniji, onda ne može dati odgovoran račun međunarodnoj zajednici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.