Xi poslao čestitku prvoj konferenciji na visokoj razini Foruma o globalnom djelovanju za zajednički razvoj

Foto: VCG

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je u ponedjeljak čestitku prvoj konferenciji na visokoj razini Foruma o globalnom djelovanju za zajednički razvoj.

Xi je u čestitci napisao da se transformacija svijeta kakva nije viđena u posljednjem stoljeću odvija bržim tempom, svjetsko se gospodarstvo bori za oporavak, a globalni razvojni program suočava se s izazovima.

„Radi izgradnje konsenzusa o suradnji i promicanja zajedničkog razvoja, iznio sam Globalnu razvojnu inicijativu kako bih pomogao u ubrzanju provedbe UN-ovog Programa za održivi razvoj 2030. i drago mi je vidjeti kako je, uz zajedničko sudjelovanje svih strana, suradnja na Globalnoj razvojnoj inicijativi dala važne rane rezultate i koristila mnogim zemljama u razvoju”, napisao je Xi.

Kina će dodatno povećati doprinos u resursima za globalnu razvojnu suradnju, raditi s međunarodnom zajednicom na daljnjem unaprjeđenju Globalne razvojne inicijative te dati nove doprinose ostvarenju UN-ovih ciljeva održivog razvoja do 2030. i izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo, napisao je kineski predsjednik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.